Kireçlenme, kemiklerin ucunda nokta düzlük kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye başlayabilir. Bu keyfiyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Hatta sakil yüklük taşımak kadar dayanıklı fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da bel kemiği nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gani gür su tüketin. Su, eklemlere dayanak sağlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 boduç su muhtevamek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kadar faziletli kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Göveri ve sonuç tüketin. Kemik sağlığı muhtevain, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri faziletli olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin çokça gururı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını gözlemek muhtevain kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer muhtevain. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye evetğu muhtevain, kemiklere dayanak olabilir. Hatta kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şmedarımaişetkinliğe bile güzel hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak muhtevain yemeniz gerekenler; Yapılan mabeyinştırmalara nazaran sonuç ve sebze bakımından ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.